keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Jättijumpperi vanhoista villapaidoista

Suomen kesä on pukeutumiskysymys. Tästä postauksesta piti alun perin tulla hellemekkoaiheinen, mutta sääennuste päätti toisin. Sen verran viileää ja sateista on ollut, että otin syksyn projektiin säästetyt villapaidat jo nyt työn alle. Ensiviikolle on suunnitteilla mökkireissu, eikä siellä, ison selkosen tuulisella rannalla ihan hepenissä pärjää.


Nämä tuunausvuoroon päätyneet täysvillaiset pusero ja villatakit on hankittu yli 20 vuotta sitten ja siirretty jo aikaa sitten mökkikäyttöön. Vähitellen ne on huopuneet ja kutistuneet liian pieniksi, muutama reikäkin on ilmestynyt. Mutta täysvillaisina ja varsinkin huopuneina juuri täydellisiä uusiokäyttöön.

Puserosta halusin ison ja löysän jättijumpperin, johon ei juurikaan kaavaa tarvita. Etu ja takakappale ovat lähes suorakaiteita, etukapppaleen pääntien leikkasin kaarevaksi ja hartialinjan vähän alaviistoon kaula-aukolta. Hiha jatkuu hartialinjan suuntaisesti ja kapenee ranteelle. Siis tosi simppeli

Leikkelin ja purin paidat ensin osiin ja sitten erikokoisiksi suorakaiteiksi pahimpien reikien kohdalta. Ruskeasta puserosta helmaresorin ja shaalikauluksen säästöön. Seuraavaksi sommittelin etukappaleen ja takakappaleen palat yhteen, tikkasin kapealla siksakilla ja prässäsin saumat auki. Sitten mittailin hihoihin palaset, asettelin shaalikauluksen pääntielle ja kapean resorin helmaan.


Valmista tuli! Tämä lähtee mukaan mökille mutta saattaa olla, että lukiolainen omii sen syksyllä. Mutta sitä ennen siihen pitää vielä lisätä kännykkätasku.

Vanhaa villavaatetta on vielä reippaasti varastossa. Seuraavaksi kyytiä saa musta, valkoinen ja beige twinsetti, ellei sitten hellevaatteille tule tarvetta ennen sitä.

Tuunailemisiin!

3 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...