torstai 9. elokuuta 2018

Miesten paidan tuunaus, osa 1

Kaveri oli Kon-Marittanut kesällä vaatekaappiaan ja otin ilolla vastaan kassillisen roskiin menossa olevia miesten pukupaitoja. Ehjät ja hyväkuntoiset menivät lahjoituksena SPR:n Konttiin, mutta minä poimin tarkoituksella ne, jotka olivat jo kauluksesta tai hihansuista kuluneet eivätkä kelpaa lahjoitukseen. Niitä voi surutta tuunata ja testailla, eikä harmita vaikkei lopputulos olisikaan heti täydellinen.

Miesten paidat ovat usein paljon laadukkaampaa materiaalia kuin naisten paidat. Näissäkään ei ollut muuta vikaa kuin kulumat manseteissa ja kauluksesta. Oman miehen vanhoissa paidoissa ei ole riittävästi väljyyttä tälläisen päärynävartaloisen lantiolle, mutta nämä olivat riittävän suuria tuunattavaksi. Valikoin kassista väriltään sopivat 5 paitaa eri tavoilla uusiokäytettäväksi ja laadin jokaisesta ohjeet loppukesän ja alkusyksyn kuluessa sinunkin testattavaksi.

Hellekesä innosti ensimmäisenä tekemään lyhythihaisesta puuvillapaidasta superhelpon topin.


 Leikkasin keskeltä paitaa kaksi samankokoista, kainalosta viistottua kappaletta, helmasta suikaleen nauhakujaa varten ja etsin laatikoista pätkän silkkinauhaa olkaimiksi.
Ompelin sivusaumat. Tein etukappaleelle rintamuotolaskokset, käänsin  helman kapealla päärmeellä Samoin kädentiet. Ompelin nauhakujan etu- ja takakappaleelle. Pujotin silkkinauhan etu- ja takakappaleen nauhakujaan ja solmin rusetin toiselle olalle. Paidan saa helposti pujotettua päälle vaikkei napilista enää ylhäältä aukeakaan.Viikon päästä seuraava ohje, puhvihihainen solmittava paita. Pysy kanavalla :-).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...