keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Hevi-tyylin joulukortti

Törmäsin netissä minulle täysin uuteen reliefitekniikkaan, jolla voi tehdä hevidiggarillekin sopivia joulukortteja. Tekniikka on helppo, mutta melko hidas, kun liimausta ja maalin kuivumista pitää odotella. Tarvikkeet löytyvät helposti lähes joka kodista: pahvipakkauksia tai valmiita korttipohjia, hedelmien tai vihannesten verkkopusseja, pala alumiinifoliota ja ohutta kattilan puhdistukseen tarkoitettua teräsvillaa. Lisäksi tarvitaan  spraymaalia ja askarteluliimaa. Struktuuria antamaan voi käyttää myös vahvaruotisia lehtiä, nailonpitsiä, erilaisia kohokuvoituja pahvipakkauksia tai kuvioita voi itse tehdä kuvioleikkurilla.

Korttikartonkia kannattaa kysyä painotaloista, sillä siellä syntyy kartonkisilppua, joka on liian pientä painokoneisiin, mutta juuri sopivaa askartelijalle. Minä sain omani Painoryhmästä, jossa taannoin Tuunaajamutsin käyntikortit tilasin. Loistavaa palvelua, sillä leikkasivat vielä ylijäämän sopivaan kokoon!
Heavy-metaltyylinen joulukortti

Kortti valmistuu näin:


  • Leikkaa kartongista korttipohja ja sitä vähän pienempi pala johon kootaan reliefikuvio. 
  • Liimaa pienemmälle kartongille pala verkkopussia tai pitsiä tuomaan reliefin taustaan struktuuria
  • Leikkaa kartongista haluamasi kuvio ja liimaa se verkkopussilla peitetyn kortin päälle
  • Leikkaa keittiöfoliosta vähän kartonkia isompi pala, levitä liimaa folion taustaan ja peitä kortti foliolla. Käytetty, pesty folio käy hyvin, tai vaikka Fazerin suklaalevyn folio 
  • Painele sormella folio tiukasti kiinni korttiin niin, että verkkopussin struktuuri ja tähden ääriviivat tulevat esiin
  • Spraymaalaa foliopinta. Kannattaa valita väri joka erottuu foliosta riittävästi, Minulla oli varastossa vain valkoista, mustaa ja punaista, joista musta toimi parhaiten kontrastina foliolle.
  • Anna maalin kuivua seuraavaan päivään
  • Ota pieni pala ohutta teräsvillaa ja hankaa folion maalipintaa varovasti niin että maali hankautuu irti koholla olevien pintojen päätä ja reliefikuvio tulee esiin. 
  • Pyyhi maalipöly, käännä folion reunat reliefin taakse ja liima foliolla peitetty kartonki isomman kartongin päälle. 
Folion alle on jätetty kangasta, lehtiä, pitsiä, kuvioleikkurilla leikattuja lintuja ja rataspyöriä jne.
Steampunk tyyliä jouluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...