perjantai 30. syyskuuta 2016

Huivista talvisempi paita, osa 6

Huivipaita ei ole vain kesän juttu. Venäläistyylisestä, isosta villahuivista tehty versio on kevyt mutta mukavan lämmin myös syys- ja talvikäyttöön. Värit tässä huivissa on melko räväkät, ei meikäläisen normiväriskaalaa, mutta syksyn pimeydessä saa välillä räväyttää villeilläkin väreillä.

Huivin löysin jo reilu vuosi sitten Suomenojan Kierrätyskeskuksesta. Innolla lähdin sitä silloin tuunaamaan ajatuksena tehdä huivista edellisen postauksen mallinen kaftaani. Mutta into laantui kun pääntien leikkaamisen jälkeen huomasin huivissa pari reikää juuri pahasti keskellä etukappaletta. Viskasin sen harmissani keskeneräisten töiden laatikkoon marinoitumaan, josko uusi inspiraatio myöhemmin iskisi.

Ja iskihän se. Keksin taittaa paidan kulmittain kahtia, jolloin reiät jäi pois leikattavaan osaan. Pääntie piti tehdä vähänkulmikkaaksi, jotta aiemmin leikatun aukon sain symmetriseksi.

Käänsin pääntien vielä vanhasta t-paidasta leikatulla kaistaleella, niin villa ei kutittele kaulalla. Helmasta ja hihansuista leikkasin ylimääräisen pituuden ja käänsin päärmeen. Näin vinoon aseteltuna ohut villa laskeutuukin kauniimmin

10 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...