keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Huivista paita, osa 3

Kolmas huivituunaus on yltiöromattinen. Äidiltä perittyjen kankaiden joukossa oli söpö perhos-kukkahuivi. Tosi kesäinen, unikkoja, ruiskukkia ja viljantähkiä.


Jotenkin kuosi muistuttaa kansallispuvun huivia, mutta tämä taitaa olla jonkun lehtitilauksen kylkiäisenä saatu. Materiaalin on taas puuvilla-viskoosia, eli mukava päällä.
Etsin varastoistani kermankeltaiseen pohjaväriin sopivaan vanhaa t-paitaa selkäkappaleeksi, muttei sellaista tähän hätään löytynyt. Sen sijaan löytyi kauan sitten Kiinasta tuliaisina saatu, täsmälleen samanvärinen silkkikangas. Nyt kun tarkemmin mietin, niin jossain pitäisi olla myös vanha kermankeltainen, silkkinen jättipaita suoraan 80-luvulta. Se olisi ollut tähän tarkoitukseen vieläkin parempi, jos olisi muistanut kaivella kaappia ajoissa.

Tämän huivipaidan malli on suurin piirtein sama kuin edellisessä huivipaidassa, sillä erolla että nyt käytin oikein käsityölehden kaavaa. Virhe! Suuri virhe! Nimittäin piirsin epähuomiossa etukappaleen kaavanXL-koossa ja takakappaleen L-koossa. Etukappaleen kädenteitä olisi pitänyt vähän uurtaa syvemmältä, tulevat nyt vähän liikaa kainaloon. Eikä virheet tähän jääneet: käänsin pään- ja kädentiet silkistä leikatulla vinokaitaleella,  ja venytin vinokaitaletta ommellessa. Toinen virhe! Joustava t-paitakangas antaa anteeksi ompelijan virheet, mutta ei tämä kiinalainen silkki, enkä saanut vinokaitaletta asettumaan kauniisti. Ajattelin, että asia korjaantuu, jos päällitikkaan sauman kaksoisneulalla. Se oli kolmas virhe. Ei auttanut kuin purkaa vinokaitaleet irti ja ommella ne uudelleen käsin. Ei ne vieläkään täydelliset ole mutta silittämällä siistit.


Muuten tähän ihanan kesäiseen ja tyttömäiseen huivipaitaan olen kyllä tyytyväinen. Tulee varmasti käyttöön.


Huivikasassa on vielä tuunattavia, huomenna käsittelyyn pääsee taas kaksi identtistä silkkihuivia, myyntitapahtumissa käytettyjä työhuiveja entisestä elämästä.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...