tiistai 26. heinäkuuta 2016

Huivista paita, osa 2

Tämän, noin 20 v vanhan Jackpotin huivin kuosista tykkään tosi paljon. Neliön muotoinen huivi on kuitenkin vähän liian iso, ajattelin jo leikata sen puoliksi ja yhdistää palat pitkäksi huiviksi, mutta reunasta, juuri krittisestä kohdasta löytyi pari reikää. Materiaali on ilmeisesti viskoosipuuvillaa eikä se pysy kaulalla oikein pöyheänä, vaan jotenkin latistuu ja valuu, joten kauniista kuosista huolimatta käytin sitä lähinnä lenkillä tai metsässä suojaamassa hirvikärpäsiltä. Mutta valuvan laskeutuva huivi toimisi ehkä paremmin kesäpaidassa etumuksena.
Viime vuonna tein jo vastaavantyyppisestä, mummon vanhasta viskoosihuivista paidan, joka onnistui hyvin ja on tosi mukava päällä. Sama uudistus tehdään siis tälle!

Selkäkappaleeksi mustapohjaiseen huivipaitaan löytyi entisen työpaikan musta mainos t-paita. Paita oli onneksi sen verran suuri, että ilman painatusta ollut etukappalekin riitti hyvin huivipaidan takakappaleeksi.


Leikkasin t-paidasta pois hihat ja pääntien, muotoilin viimevuotisen paidan mittojen mukaan ja leikkasin ylijäämäpaloista pääntielle ja hihansuille huolittelukaitaleet.

Leikkasin huivista samankokoisen kappaleen, tosin pääntien ja kädentiet vähän syvemmiksi. Reunassa olleet pari reikää jäi sopivasti jämätilkkuihin.

Käänsin kaula-aukon ja kädentiet t-paitasuikaleilla. Helmakäänteet oli jo valmiina sekä paidassa, että huivissa, joten homma oli sitä myöden selvä!
Vanhasta Jackpot-huivista kesäpaita.
Nyt huivi on taas arvoisessaan käytössä. Veikkaan, että tästä paidasta tulee suosikki, jota käytän mustan villatakin kanssa vielä pitkälle syksyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...