torstai 19. toukokuuta 2016

Hauskempi rahalahja valmistujalle

Koulut ovat kohta päättymässä ja monella on valmistujaisjuhlia tiedossa. Joku kiva lahja pitäisi vaan keksiä. Rahalahja on aina varma valinta jos ei ole täysin varma lahjan saajan toiveista. Saa sitten juhlakalu itse hankkia mitä tarvitsee.

Mutta rahalahja on aika tylsä, persoonattomia seteleitä tai tilisiirtokuitti kortin välissä. Alla pari vinkkiä miten rahalahjan voi "pakata" persoonallisemmin. Myös onnitteluruusun voi joskus korvata paperiruusulla, siitäkin ohje alla.

Jos ohjeet tuntuvat haastavilta, tule Tuunaajamutsin oppiin Ison Omenan kirjaston poistokirjapajaan tänään 19.5. klo 17-19 tai viikon päästä to 29.5. klo 16-18.00 Suomenojan Kierrätyskeskukseen.  Molemmat tilaisuudet ovat maksuttomia.

Paperiruusu


Ruusuun tarvitaan muutama poistokirjan sivu, bambuinen varrastikku, sakset, liimaa ja maalarinteippiä. Leikkaa kirjan sivuista 5 x 5 kappaletta terälehtiä kuvan mukaisesti. Rullaa terälehtien reunat ulospäin kevyesti.

Aloita ruusun kokoaminen pienimmistä terälehdistä. Liimaa terälehdet yksi kerrallaan tikun ympärille samalla taittaen vekkejä terälehden tyveen. Suurimmat terälehdet viimeisenä. Siisti kukan tyvi maalarinteipillä tai kukkateipillä.
Leikkaa muutama lehti ja kinnitä ne varteen liimalla 


Origamitähti seteleistä

Tähteen tarvitaan viisi samanlaista seteliä. Jokainen seteli muodostaa yhden sakaran tähteen. Liimaa ei käytetä (tietenkään!) joten sakarat on helppo irroittaa, taitella setelit auki ja käyttää maksuun.
Origamitähti seteleistä
Rahatähdestä tein postauksen jo pari vuotta sitten. Ohjeet löytyy täältä

Rahakukkakortti


Rahakukat on taitettu haitarille pitkältä sivulta, sidottu rautalangalla keskeltä ja avattu haitaripäädyt ympyräksi. Lehtinä olevat setelit on ensin taitettu kulmista keskitaitteelle ja sitten viikattu haitarille ja kiinnitetty keskeltä rautalangalla korttipohjaan

Setelikimppu

Tässä kimpussa on vältelty liikaa setelin taittelua. Rahat on ensin taitettu kaksinkerroin pitkältä sivulta, rullattu kulmia kevyesti ulospäin, kiinnitetty kolme seteliä rautalangalla kukaksi ja kolme setelikukkaa sitten kimpuksi yhteen. Pohjalle vielä kakkupaperi ja kimpusta tuli melkein morsiuskimppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...