keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Kevätpörriäinen penkkareihin

Abi näytti puhelimestaan kuvan tyttöystävän penkkarihaalarista ja pyysi itselleen eläinaiheista haalaria siihen rinnalle. Mallihaalari oli fleecestä tehty Pokemon hahmo, simppeli ja väljä hupullinen haalari, josta sain helposti oikeat mittasuhteet ja kaavan.
Väritys saisi olla vaikka sateenkaariraidallinen tai sitten jonkun eläimen värinen. Kaivelin kaapista kaikki käytöstä poistetut fleecevaatteet ja jämäpalat, mutta ihan riittävästi ei materiaalia löytynyt. Kipaisin siis Suomenojan Kierrätyskeskukseen. Sieltä löytyikin tarkoitukseen sopiva, vanha Ikean keltainen fleecehuopa. Sen kun yhdistäisi ikivanhaan, äidin varastoista kierrätettyyn, harmaaseen tekoturkisjämäpalaan, voisi saada aikaan kimalaisen.

Ensin piti leikellä ja yhdistää harmaa ja keltainen kangas raidalliseksi kankaaksi. Sitten leikkasin mallihaalarin mukaiset osat raitakankaalta ja ompelin kappaleet yhteen.

Huppuun tarvittiin isot hyönteisen silmät ja siihen tarkoitukseen metsästin metallisiivilöitä. Kiertsistä löytyi tällä kertaa vain liian pienet teesihdit, joten piti keksiä jotain muuta. Vanhat, naarmuuntuneet Ikean muovikulhot olivat sopivan kokoiset ja spraymaalasin sen mustiksi. Kiinnitystä varten pistin kulhon reunoihin naskalilla reiät ja ompelin ne huppuun.
Tuntosarvet väänsin metallihenkarista ja laitoin joulukoriste-massapallot tuntosarvien päihin ja maalasin nekin mustaksi.

Kimalaisen siivet tein mainoslakanafirman roskiksesta dyykatusta valkoisesta kankaasta ja pukupussimuovista.
 Ja perään vielä terävä pistin, jonka tein kiiltävästä, vanhasta alushameesta ja täytin vanhan tyynyn vanulla.

Tällä kelpaa abin pörrätä penkkareissa.

Jos ei ompelulankoja laske, on tämän asun kierrätysaste 100%.

3 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...