torstai 21. tammikuuta 2016

Vaihteeksi farkkutyynyjä

Tuunaajamutsin farkkutuunauskiintiö ei ole vieläkään täynnä. Tässä uusimmat:

Taskuvaras-tyyny

Alakerran kitaristi tarvitsi pienimmille oppilailleen koroketyynyn jalan alle. Tyttären vanhoissa farkuissa oli sopivasti kitaran kuva, joten se, ja 17 muuta farkkutaskua päätyivät lattiatyynyyn.
Taskut on aseteltu limittäin tekstiililiimaa apuna käyttäen, ommeltu tyynyn kokoiseksi yhtenäiseksi pinnaksi ja leikattu ylimääräiset pois. Takakappale on ommeltu kahdesta isosta lahkeenpalasta välissä vetoketju. Tyynyn täyteenä on vanhan puutarhatuolin pehmuste. Siis kierrätysaste jälleen 100%!
Lattiatyynyyn tarvittiin 18 farkkutaskua

Romanttisen imelä vaaramaisema farkuista

Toisen tyynyn pintaan sommittelin maisemaa erivärisistä farkkupaloista. Ehkä tuo kuu/aurinko on vähän liikaa, ja särmää ja rosoa pitää seuraavaan malliin lisätä. Tässäkin sommittelun apuna tekstiililiima on ehdoton, palat pysyvät tiukasti paikallaan ompelun ajan.

Ehkä vähän kitchiä?
Jos haluat kuulla lisää farkkutuunauksesta, tule mukaan farkkujen totaalikierrätyspajaan ma 25.1. klo 16-18 Kauklahden kirjastoon tai to 4.2. klo 17-19.30 Entressen kirjastoon. Tuunaajamutsi opastaa miten farkut leikataan niin että jokaisen palan voi kierrättää.

Tuunailemisiin!

7 kommenttia:

 1. Pidän varsinkin tuosta taskutyynystä kovasti! Ihanaa kierrätystä :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo vaaramaisema :D Ei sopis meille yhtään, mutta kaikessa kitchiydessään johonkin moderniin kotiin menis ku nenä päähän.

  VastaaPoista
 3. Taskuvaras-tyyny on huippu makee! Nimikin niin oivaltava. Maisematyyny ei ole ihan minun unelmatyyny. Laittaisin siihen vaarojen takaa kurkkimaan vaikka pupun korvia tai lappalaishattuja.

  VastaaPoista
 4. Toi vaara maisema on hyvä ja kuu/aurinko sopii siihen hyvin. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 5. Hienoja kierrätystä. Hei kysyin kerran sinulta nahkatakin puhdistuksesta ja neuvoit konepesua. Kokeiltu ja hyväksi havaittu, kiitos siitä vinkistä. Nyt kysyisin vielä nahan ompelusta. Yritin ommella nahkaa, mutta se päälimmäinen nahka venyy ihan kamalasti. Onko sinulla siihen jotain vinkkiä? Terkuin Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venymisen syynä voi olla että paininjalka ei luista. Käytä erillistä nahkapaininjalkaa tai liimaa paininjalan pohjaan luistotarra. Jos ei niitä ole saatavilla niin voit kokeilla myös mattapintaista teippiä paininjalan pohjaan tai ommella leivinpaperin läpi. Viimeisessä vaihtoehdossa varaudu nyppimään paperisilppua ompeleen alta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...