sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kuukausi yrittäjänä ja nahkapaja

Ensimmäinen täysi kuukausi yrittäjänä on nyt takana. Se kannustuksen määrä, jota ystäviltä ja tuttavilta olen saanut, on häkellyttävää. Tsemppiä ja peukkua tulee joka suunnalta. Vaikkei kassa vielä kilisekään, usko Tuunaajamutsin liikeideaan on vahvistunut entisestään keskusteluissa uusien yhteistyökumppaneiden kanssa. Kiitos tsemppaajille!

Kannustuksen lisäksi olen saanut paljon myös konkreettista apua. Nahan työstöstä, työvälineistä ja työtavoista sain vinkkejä alan todelliselta ammattilaiselta, kalannahkuri Liisa Saarnilta

Galateia ja Liisa Saarni
Liisa parkitsee itse käyttämänsä kalannahat ekologisesti luonnon aineilla ja valmistaa nahasta upeita tuotteita: laukkuja, vöitä, reppuja jne.
Kalannahkatuotteita, kuva www.galateia.fi
Ohjeiden lisäksi sain Liisalta mukaani vielä kassillisen nahkapaloja, joita voi käyttää yksityiskohtina kierrätysnahasta tehtäviin tuotteisiin. Liisan liike, Galateia, sijaitsee Helsingin Punavuoressa, Iso-Roobertinkadulla. Kannattaa käydä tutustumassa, varsinkin jos etsii kalastuksesta kiinnostuneelle kaverille yksilöllistä lahjaa. Kaunis kiitos, Liisa ja Galateia!

Liisan neuvot tulivatkin heti tarpeeseen sillä Tero, entinen kollega hotellibusineksesta, antoi hienon alkusysäyksen ensimmäiselle nahkapajalle lahjoittamalla hotellihuoneista poistettuja istuintyynyjä materiaaliksi. Iso kiitos Tero ja hotelli Klaus K!
Tässä istuintyyny alkuperäisessä käyttötarkoituksessa. Kuva Klaus K
Muutama istuintyyny tyyny on nyt purettu, tablettisalkun ja läppärilaukun prototyypit suunniteltu ja ommeltu sekä ensimmäinen pup-up nahkapaja sovittu lauantaiksi 13.2. klo 12.-15 Kierrätyskeskuksen Suomenojan kauppaan. Jos haluat tulla mukaan tekemään itsellesi kirjekuorisalkun tästä todella hyvästä ja kestävästä materiaalista klikkaa tästä lisätietoja ja ilmoittaudu joukkoon. 

Tuunaajamutsi.fi
Vanhoista  istuintyynyistä salkut tabletille ja läppärille. Koristeena farkun nahkamerkki.
Tuunaajamutsi.fi
Pädilaukussa on pellavavuori...

...ja rannelenkkinä ravintolan kattokoristeena roikkunut messinkiketju,

5 kommenttia:

 1. Upeaa kierrätystä taas kerran!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa että olet saanut kivoja matskuja lahjoituksena.Uudet materiaalit inspiroi ja piristää:)
  Kalannahkojen parkitseminen on kiinnostanut minua jo tosi pitkään.Joskus meilläpäin oli kansalaisopiston kurssikin aiheesta,mutta silloin en päässyt osallistumaan ja nyt sitä ei enää ole.Pitäisikin ihan laittaa palautetta opistolle,josko kurssin saisi uudelleen.

  VastaaPoista
 3. Hillittömän kauniita tuotteita <3 Kalannahka on herättänyt mussakin kiinnostusta.

  Tsemppiä ja tuotteliaisuutta uudelle yritykselle!<3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...