torstai 5. marraskuuta 2015

Farkkutuunauspaja Kierrätyskeskuksessa

Olin mukana juhlistamassa Kierrätyskeskuksen 25-vuotista taivalta pitämällä Farkkujen Totaalikierrätyspajan 24.10. Espoon Nihtisillan myymälässä. Pajalle oli selkeästi kysyntää, sillä ilmoittautumislista täyttyi jo muutamassa päivässä.

Paikalle saapui 20 innokasta farkkujen kierrättäjää, joille assistenttini (!) kanssa opastimme miten farkut voi leikata niin, että jokainen tilkku, silppu, nappi ja vetoketju voidaan uusiokäyttää. Kyllä, Tuunaajamutsin pajatoiminta on siirtynyt ihan uudelle tasolle, kun assistenttiakin jo tarvitaan. Kiitos tuunaaja-assari Jannicalle avusta!

Assarin farkkukoru
Parin tunnin ajan leikkelimme farkkuja, teimme vetoketjupöllöjä, leikkasimme osat farkkuessuun, kierittelimme tuplasaumoista koruja ja suikaleista kukkia. Vaikutti siltä, että pajalaiset viihtyivät ja saivat uusia ideoita farkkutuunaukseen.

Pajatila oli raivattu keskelle myymälää joten kaupassa asioivat asiakkaatkin sattoivat hetkeksi jäädä seuraamaan työskentelyä ja poimimaan ideoita.

Tässä tunnelmia Kierrätyskeskuksen valokuvaaja linssin läpi nähtynä.

Innokkaat farkkukierrättäjät kuuntelivat keskittyneesti

Vyölenkit talteen

Mustaa, harmaata ja sinistä

Hyvät sakset on farkkuuunaajan tärkein työväline

Laukun kaavan hahmottelua

Vetoketjupöllön valmistelua

Farkkunappikukkia kranssissa

Fillari farkkutelineenä
Seuraavan kerran opastan farkkutuunausta Espoossa, Marttojen Garderobi-tapahtumassa Sellon kirjaston aulassa sunnuntaina 15.11. 2015 klo 12-16. Lisätietoja täällä

4 kommenttia:

 1. Miten tehdään farkkunappikukka?

  Pipsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukka on tosi helppo tehdä! Laitan ohjeen seuraavaan postaukseen.

   Poista
 2. Toi koru on aivan ihana!! Saisko siitäkin ohjeen? (: Ihanan ispiroiva blogi

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...