sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Halloween lähestyy

Rooliasut on mukavia ommeltavia kun niitä ei aina tarvitse tehdä by the book. Riittää, että asu näyttää mieleiseltä ja pysyy päällä bileiden ajan. Tänä vuonna Halloweenbileillä pitää näyttää Batmanin vihollisilta. Neiti kavereineen päätti jo keväällä pukeutua Myrkkymuratiksi, Harley Quinniksi ja Jokeriksi.

Pojan muodonmuutos Jokeriksi ei erityistä asua vaatinut, kunnon maski ja hiusväri riittäisivät, mutta tytöt halusivat panostaa meikin lisäksi myös pukuun. Tällaisillä Pinterestistä löydetyillä malleilla lähestyivät TuunaajamutsiaMustia ja punaisia trikoojämiä oli juuri sopivasti harlekiinipaitaan. Se valmistui nopeasti vanhan t-paidan kaavalla.

Myrkkymuratin asutoive oli vähän haastavampi. Ensin olin tekemässä korsettiosaa vihreästä vuorikankaasta työläästi pitkän kaavan mukaan.  Mutta onneksi muistin Kierrätyskeskuksesta ostetun korsettimallisen mekon ja mustan valmisverhon, joita neiti oli käyttänyt Herttakuningattaren rooliasussa nuorisoteatterissa.


Kyseistä rooliasua ei enää tarvittu, joten leikkasin mekon lantiolta poikki ja spraymaalasin topin vihreäksi. Vähän toppi kovettui normi askartelumaalista, mutta se ei haittaa, sillä korsettimallinen yläosa saakin olla jäykkä.

Toppiosa oli jo vähän nafti, joten avasin vetskarin kokonaan ja poistin lukon. Lisäsin muovitabletista leikatut suikaleen vetskarin viereen vahvikkeeksi ja niittasin korsettinyörejä varten sirkkarenkaat vetoketjun viereen.


Muratinlehdet löytyivät ikivahoista kynttilämanseteista, joita ei oltu käytetty ainakaan kymmeneen vuoteen. Ensin ompelin niitä käsin mekkoon, mutta se oli liian työlästä, kuumaliimalla kiinnitys kävi helpommin.

Helmaosa lyheni polvipituiseksi kun käänsin ylös kuminauhakujan. Hameosan rimpsut ompelin vihreästä vuorikankaasta, mustasta verhosta ja mekon alushametyllistä. Rimpsujen lomaan liimailin murattia ja muita silkkikasvien lehtiä.

Karmivat maskit ja hiusvärit murkut hoitivat itse.

Batman vapise! Jokeri, Harley Quinn ja Poison Ivy ovat valmiina.
Bileet voi alkaa

4 kommenttia:

 1. Mielettömän hienot asut!! Ihanaa kun tuunaajamutsin taitoja arvostetaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!, Mutsistakin on kivaa kun murkut tarvitsee vielä mutsia johonkin.

   Poista
 2. Onpas komiat asut!! Kyllä passaa naamiaisiin lähteä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...