keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Stretch-farkkujen uusiokäyttö

Paljon olen farkkuja tuunannut mutta sopivaa uusiokäyttöä stretch farkuille mietin pitkään. Sitten äkkäsin Pinterististä farkkutuunausidean, johon joustavat farkunlahkeet sopivat loistavasti. Inspiraationa oli Virolaisen Reet Ausin mekko, jossa farkkusuikaleet oli aseteltu kivasti kulmittain vinoon.

Minun versiooni tarvittiin kuudet vanhat farkut, vähän vuorikangasta sivutaskuihin, kaksoisneula ja oranssia ompelulankaa.

Tein ensin kaavan vanhasta lakanasta. Leikkelin farkkujen lahkeet saman levyisiksi n. 15 cm:n suikaleiksi ja aloin koota yhtenäistä tilkkupintaa. Asettelin farkkusuikaleet kaavan päälle vähän limittäin, niin että seuraava suikale oli aina noin 1 cm edellisen suikaleen reunan päällä. Ompelin tilkut yhteen kasoisneulalla ja annoin reunojen rispaantua. Näin saumoista ei tullut liian paksuja. Kun etu ja takakappale oli koottu palasista varmistin vielä, että ne olivat kaavaan mukaiset ja ompelin mekon osat yhteen.
Sivusaumoihin ompelin taskut ja pääntien käänsin vuorikankaalla. Helman huolittelin kaksoineulalla päärmäämättä, siinäkin risat saa rennosti roikkua. 

Rintapieleen lisäsin vielä nahkaisen Bossin farkkumerkin ja Tuunaajamutsin uniformu oli valmis. Kun tunika on joustavaa farkkua ja saumat litteitä, on vaate todella mukava päällä. 

Who is the Boss? Tuunaaja-Boss.
Lisää farkkutuunausta täällä12 kommenttia:

 1. Oikein onnistunut ja tosi kiva malli! Näyttää design-vaatteelta ja niinhän se onkin! Hyvä vinkki kokeilla vapaasti, mitä mieleen tulee! Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Hyvä sinä! Harmi, kun itse olen ihan liian tumpula toteuttamaan tätä hienoa ideaa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, kannustan kokeilemaan, tekemällä oppii etkä mitään menetä vaikka eka menisikin pieleen. Sehän kierrätysmateriaalin käytössä on parasta

   Poista
 3. Sinussa on kyllä yhdistynyt kaksi taitavaa persoonaa. Ideoita tuntuu syntyvän ihan mistä vaan ja työn jälki on todella hienoa. Olen ihan koukussa blogiisi, selaan sitä usein, vain ihaillakseni upeita töitäsi. Itsekin teen käsitöitä, ideoitakin on jonkin verran, mutta en kuitenkaan muka ehdi tehdä kaikkea mitä haluaisin. Kutimet on kädessä aina kun mahdollista, mutta eipä juuri muuta synny kun sukkia… Materiaalia on tietysti kerättynä suuri määrä, ”teen viimeistään eläkkeellä”, no onneksi siihen ei ole enää kuin reilu 4 vuotta.

  Vaikka usein käynkin katselemassa töitäsi ja tekstinkin luen mielestäni tarkkaan, en kuitenkaan ole huomannut että olisit kertonut kuinka ompelet nahkaa. Onko sinulla tavallinen kone ja siinä nahkaneula vai peräti jokin erityisompelukone nahalle?

  Vaikka teet lähes kaiken kierrätysmateriaalista, mutta oletko koskaan tilannut esim. Ebaysta tarvikkeita? Esim. renkaita, niittejä ym. tarvikkeita. Itse tilailen sieltä paljon, todella edullisesta ihan käyttökelpoista tavaraa, toimitusaika on aika pitkä 2-4 viikkoa, mutta voihan sitä tilata varastoon, on sitten mistä ottaa kun tarvitsee.

  Kiitos upeasta blogista ja sen sisällöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Wiktoriina kauniista sanoistasi! Minä puolestani ihailen neulojia! Kutimet ei käsissäni oikein pysy, kun työ tuntuu kokemuksen ja taidon puutteesta aina edistyvän liian hitaasti.
   Nahkaa ompelen ihan tavallisella ompelukoneella ja vähän isosilmäisemmällä neulalla. Ensin ompelin 40 v vanhalla Huskvarnalla, nyt Pfaff Select 3.2:lla jossa järeämpi moottori ja kaksoissyöttö. Tärkeintä on käyttää nahkapaininjalkaa, jotta työ luistaa paininjalan alla. Täytyypä jossain sopivassa hetkessä laittaa tarkemmat nahanompeluohjeet blogiin. Muutama muukin on kysellyt vinkkejä.
   EBaysta en vielä tarvikkeita ostanut, kierråtyskeskuksesta löydetyt ovat toistaiseksi riittaneet. Kiitos vinkistä, täytyypä tutkia valikoimat sieltäkin.

   Poista
 4. wau, aivan upeita töitä ja uusiokäyttö on lähellä minunkin sydäntäni!! heti liityin lukijaksesi, blogisi on loputon ideanlähde:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...