tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kartalla tuunattu kaappi eli Suomen maantiede uusiksi

Mies järjesteli työhuonettaan uusiksi ja vanha toimistokaappi jäi ylimääräiseksi. Mietittiin, viedäänkö se heti kierrätyskeskukseen vai tuunaisinko siitä tason olohuoneeseen. No tietysti tuunaisin.

Jotain tälle tarttis tehdä
Kaappi on pyökkipinnoitettua lastulevyä, vähän jo hutera mutta sopivan kokoinen. Rulo-oven vuoksi sitä voi käyttää ahtaassakin paikassa. Pyökki värinä ei miellyttänyt enää silmää, joten maalasin kaapin ruloineen valkoiseksi spraymaalilla. Pintaan leikkelin autossa turhana pyörineen, vanhentuneen karttakirjan Lappi-sivut suikaleiksi ja liimasin ne erikeeper-vesiseoksella satunnaisessa järjestyksessä kaapin kanteen. 

Lapin kartta uuteen järjestykseen
Vetolaatikon pintaan suikaloin tasapuolisuuden vuoksi eteläisen saariston. Ja pistin samalla Suomen maantieteen uusiksi.

Lopuksi lakkasin paperipinnat decoupage lakalla, kiinnitin vetimet ja kannoin kaapin paikalleen.

ITE-designia olohuoneen nurkassa
Tuunattu toimistokaappi on juuri sopiva laskutila sohvan nurkassa nettivehkeille ja viherkasveille. Rulokaappiin ja vetolaatikkoon saa piiloon ylimääräiset tavarat sohvapöydältä. Ja kaappi sai muutaman hetken armonaikaan ennen kierrätyskeskukseen päätymistä.
 8 kommenttia:

 1. Hieno! Kannatti tuunata sillä näyttää persoonalliselta, mutta samalla tyylikkäälle! Silmiin pisti viherkasvinne hieno sininen ruukku. Olisiko mahdollisesti tuunattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurvillinen, todellinen tarkkasilmä! Sininen kukkaruukku on pitsimyssyn läpi spraymaalattu peltipurkki. Löytyy täältä:
   http://tuunaustajatekeleita.blogspot.fi/2013/10/lisaa-pitsia-ja-spraymaalia.html

   Poista
  2. Lueskelin nyt läpi niin pitsi kuin spraymaali aiheiset juttusi. Ei voi muuta sanoa, kuin että todella hienoja!
   Osaisitko neuvoa ihan vaikka suoraan merkki jne spraymaalin, jotta osaisin oikean hankkia. Onko sellaista maalia, jota voi käyttää niin metallille, puulle kuin kankaallekin? Ja mitkä värit kannattaisi hankkia näin alkuun pieniä kokeiluja varten? Meillä tulee paljon metallipurkkeja eläinten ruuista ja autotallissa taitaa olla mainosmetallipurkkeja, joita voisi maalata. Myös mainoslaukkuja löytyy.

   Poista
  3. Esim Hongkong tavarataloista löytyy Mastonin H2O sarjan maaleja jotka ovat ympäristöystävällisiä ja vesiliukoisia, tarttuvat metalliin, puuhun ja mainoslaukkukankaaseen http://www.maston.fi/products/fi/category/10/100/h2o-sarja-spray. Hinta noin 8€per purkki
   Myös Bauhausista saa vastaavia, merkkiä en nyt muista mutta ovat myös vesiliukoisia ja turvallisia jopa leluihin. Hinta kympin luokkaa

   Poista
 2. Olen etsinyt rulokaappia, jossa olisi hyllyt tallella: vinkkaa, jos jossain on ylimääräinen. Saisin sinne kaikki korva- ja muut korut laatikoissaan siististi. Säästän nimittäin aina korujen alkuperäiset laatikot, ja korut olisi kiva saada kätevästi esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä ruloja meillä riittää. Vinkkaan jos joku jää tarpeettomaksi.

   Poista
 3. Kierrätin työpaikalta vanhan rulohyllykön kotiin askartelutarvikkeiden säilytyspaikaksi. Rulo-ovi on kellertävä ja juuri blogisi löytäneenä ilahduin tästä tuunausjutustasi :) Ovi olisi kyllä parempi valkoisena, nyt näyttää likaiselta. En ole koskaan käyttänyt spraymaalia saatikka ajatellut, että tuon rulo-oven voisi maalata, ettei sen toimivuus kärsisi. Käykö maalaamiseen myös tuo Mastonin maali?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spraymaali on juuri passeli rulo-oveen, kun maalisuihku on ohutta. Minä irroitin rulon, suoristin sen tasaiseksi pöydälle ja sprayasin useita ohuita kerroksia. Annoin jokaisen kerroksen kuivua kokonaan ja maalikerrosten välissä rullasin rulon auki ettei rulo"viipaleet" liimautuneet yhteen. Mastonin vesiohenteinen maali kävi tähän koska aikaisempi lakkakerros oli myös vesiohenteinen.
   Onnea tuunaukseen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...