sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Ohjeet farkkujen totaalikierrätykseen, osa 4

Uudenmaan Marttojen Kässäkahvilassa kierrätettiin farkkuja tiistaina 14.4.2015, Lupasin tuunausohjeet blogiini. Nyt vuorossa osa 4, "viillelty" pannulappu. Kaikki ohjeet on koottu tunnisteen kässämartta alle

4. Pannulappu

Pannulappu syntyy kyllä kässämartalta ilman ohjeitakin. Tämän pannulapun juju on vinoviillot, jotka ensimmäisessä pesussa pörröttyy mukavasti.


Ohje:
Leikkasin farkusta kaksi 20x20 cm palaa ja täytteeksi vanhasta flanelliyöpaidasta kaksi 18x18 palaa. Lisäksi tarvitaan yksi vyölenkki tai muu farkkusuikale kannattimeksi.


Neulasin flanellit nurjat puolet vastakkain toisen farkkukappaleen nurjalle puolelle ja ompelin tikkaukset flanellin oikeaääe puolelle paininjalan leveyden päähän toisistaan.


Sitten asetan farkkupalat oikeat puolet vastakkain ja ompelen kolmelta sivulta reunat yhteen. Neljännelle sivulle jätän 5 cm kääntöaukon. Kavennan saumanvarat ja leikkaan kulmista palat. Käännän patalapun oikein päin, tikkaan ihan reunasta ja toisen tikkauksen vajaan sentin päästä edellisestä


Viillot tehdään tikkausten väliin vain farkkukankaaseen, ei täyteflanelliin. Kannattaa aloittaa varovasti ratkojalla sisemmän tikkauksen reunasta ja jatkaa saksilla loppuun, toisen pään tikkaukseen asti.


Flanelli vilkkuu mukavasti farkun viilloistaSitten lisään vyölenkin kannattimeksi. Pannulappu saa lopullisen silauksen pesukoneessa, jolloin viiltojen reunat nousee pehmeästi pörhölleen,

6 kommenttia:

 1. Ai, miten söpöjä patalappuja! Paremmalla ajalla tulenkin blogiisi kurkkimaan KAIKEN ;) Jään seurailemaan

  VastaaPoista
 2. Voi miten kivoja! Nyt tiedan mita teen vanhoille farkuille, mita olen sailonyt :)

  VastaaPoista
 3. Hauskoja patalappuja , miksei pannunalusiakin. Nyt en uskalla hajottaa farkkuja ennenkuin olen nähnyt kaikki tuunaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit. Vielä on tulossa ainakin olkalaukun, tuplapatalapun, rannekorun, kukkien ja kranssin/kuusenkoristeiden ohjeet...Kunhan ehdin kuvata ja naputtaa :-)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...