maanantai 20. huhtikuuta 2015

Ohjeet farkkujen totaalikierrätykseen, osa 5

Uudenmaan Marttojen Kässäkahvilassa kierrätettiin farkkuja ja meikämartta lupasi näitä ohjeita. Nyt tuunataan tarviketta kesäkeittiöön.

Koko ohjesarja löytyy tunnisteen kässämartta alta.

5. Taskupannulaput yksittäin tai tuplana

Farkkutasku pannulapussa suojaa hyvin käden selkämystä kun kokkailee grillin ääressä tai avotulella. Tuplataskupannulappu taas on kätevä uunivuokien kanssa. Kätevän lisäksi nämä ovat superhelppoja ommella.Tasku on kulunut ja reunat ommeltu huolettomasti siksakilla. Kelpaa kyllä rentoon kesäkeittiöön

Tuplataskupannulappu leikataan farkun lahkeesta. 


Tarvitaan 2 kpl 76 cm pitkää ja 16 cm leveää farkkupalaa ja täytteeksi vanhaa froteepyyhettä paksuudesta riippuen joko yksinkertaisena tai kaksinkertaisena. Myös flanelliyöpaidan helma kaksin-kolminkertaisena, collegehousun lahje, tms kuumuutta kestävä, luonnonkuituinen kierrätystekstiili sopii täytteeksi myös.

Valmiit takataskut leikkaan saksilla irti farkun takakappaleesta, En siis pura ompeleita, sillä näin alkuperäiset tikkaukset säilyvät ja kämmenen alle jää vielä ylimääräinen eristävä kangaskerros. Taskua leikatessa kannattaa jättää 1 cm verran kangasta taskunsuun yläpuolelle, niin tasku on helpompi ommella kiinni patalappuun.


Jos taas takataskut on jo käytetty johonkin muuhun. ompelen pikkutilkuista kangasta kahteen 16x 18 cm kokoiseen taskupalaan ja puuvillakankaan jämästä samankokoiset palat taskun vuoriksi. 


Sitten ompelen taskut päällikappaleeseen ja vyölenkin kannattimeksi, kiinnitän täytteen pohjakappaleeseen ja kiinnitän kaikki osat yhteen vinokaitaleella. 
Yksittäinen taskupannulappu on samankokonen kuin edellisen ohejeen viillelty pannulappu, täytteenä flanellia ja kanttaukset rennosti siksakkia. Helppoa kuin heinänteko.


Seuraavaksi teen ohjeen Lonchamp tyylisen farkku-olkalaukkuun. Malttakaa pari päivää...

2 kommenttia:

  1. Olkalaukku kiinnostaa! Hyvä tämäkin pannulappuohje, kun aina ei millään meinaa ehtiä niitä pannulappuja hakemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on olkalaukun ohjekin postattuna, ole hyvä Eveliina!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...