sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Ohjeet farkkujen totaalikierrätykseen, osa 3

Uudenmaan Marttojen Kässäkahvilan farkkutuunausohjeet jatkuu. Tässä kätevä essu kesäkeittiöön, jonka malliin törmäsin Pinterestissä.

3. Puutarha- tai grillausesiliina

Tämä essu on helppo leikata ja ommella. Farkkujen etukappaleen voi käyttää sinällään, kun leikkaa lahkeet poikki ja vähän justeeraa haarasaumaa. Yläosa on pala lahjetta johon on ommeltu takatasku. Röyhelöksi ja essun nauhoiksi pala jämäkangasta tai vanhaa lakanaa. Sopii hyvin kesäkeittöön tai puutarhurille. Taskuihin mahtuu puutarhurin hanskat tai grillimestarin patalaput ja vyölenkkeihin voi ripustaa työvälineitä.
Grillikauden essu

Ohjeet:

Ratkon sivusaumat vyötärökaitaleelle asti. Leikkaan vyötärökaitaleen poikki  noin 1 cm  päästä sivusaumasta takakappaleen puolelta.

Leikkaan etukappaleen lahkeet poikki noin 30 cm päästä vyötäröltä ja kaarran helman. Puran haarasaumaa sen verran että saan etukappaleen tasaiseksi ja tikkaan pääätä haarasauman uuteen paikkaan.

Leikkaan kankaasta röyhelöksi 16 cm leveän ja 180 cm pitkän kaitaleen. Taitan kaitaleen pitkittäin kaksinkerroin, ompelen poimulangan ja poimutan sopivan pituiseksi essun helmaan. Ompelen kaitaleen kiinni, huolittelen siksakilla ja tikkaan oikealta puolelta essun raunasta.


Vyötärökaitaleen jatkeeksi leikkaan kaksinkertaisesta kankaasta 2 kpl noin 70 cm pitkää ja vyötärökaitaleen levyistä pätkää, jotka ompelen vyötärökaitaleen jatkeeksi. Asetan röyhelön päät essun nauhojen sisään ja tikkaan

Essun etulapuksi leikkaan lahkeesta 27x27 cm palan johon ompelen takataskun. Niskan taakse tulevaksi nauhaksi ja sivuja huolittelemaan ompelen 115 cm pitkän ja 4 cm leveän nauhan. Kanttaan etulapun toisen sivun niskanauhan alkupäähän ja toisen sivun niskanauhan loppupääksi ja tikkaan väliin jäävän niskanauhaksi.

 Ompelen etulapun vyötärökaitaleelle. Valmista tuli!

Essun taskussa ja vyölenkeissä kulkee kesäpuutarhurin tai -kokin tärkeät välineet

Essu nurjalta, taskut on tarpelliset
Kaikki farkkujen totaalikierrätyksen ohjeet löytyy tunnisteella kässämartta

2 kommenttia:

 1. Mahtavia kierrätysohjeita, tuollainen essu pitäisi tehdä!
  biloba

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos biloba! Tämä essu on tosiaan helppo ja nopea tehdä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...