maanantai 13. huhtikuuta 2015

Farkkujen totaalikierrätys

Allekirjoitan täysin Marttojen sloganin: Elämä on parasta itse tehtynä! Ja vielä parempaa on yhdessä tekeminen.

Huomenna tehdään yhdessä Kässämarttojen kanssa kaikkea kivaa farkuista: rentoja kesäkasseja, meikkipusseja, koruja, koristeita, pannunalusia, patalappuja ym tarvikkeita kesäkeittiöön. Tässä esimakua huomisen kässäkahvilan teemasta Miten kierrättää farkut viimeistä tilkkua myöten. 
Kirjaimellisesti! Farkuista voi tosiaan uusiokäyttää ihan kaiken, purkulangat, tilkkusilpun, niitatut napit, rikkinäiset vetoketjut.

Muutaman mallityön viimeistelen vielä tänä iltana. Ja paikanpäällä ideoidaan Marttojen kanssa lisää.


Farkut on loistava tuunausmateriaali, kestävä, moni-ilmeinen, inspiroiva ja ihanan rento. Farkkuja tuunatessa ei tarvitse olla turhan tarkka vaan luovuuden voi päästää valloilleen. Lopputuloksen kuuluukin olla vähän hapsottava, haalistunut ja kulunut. Eikä kaikkeen tarvitse edes lankaa ja neulaa, saatikka ompelukonetta. Näistäkin tuunauksista osa on tehty liimaamalla.

Lisäilen ohjeita huomisen Kässäkahvilan jälkeen, löytyvät tunnisteella kässämartta

Marttailemisisiin!


2 kommenttia:

 1. Hei! Löysin blogisi vasta, ja tykästyin kovasti tekemiisi käsitöihin ja blogisi tuunaus-teemaan. Minunkin käsityöni valmistuvat lähes poikkeuksetta aina kierrätysmateriaaleista, sillä tuunaamalla aikaansaadussa käsityössä on sellainen ihan oma, kiehtova tarinansa. Lisäksi vanhan tuunaaminen uudeksi on sekä luonnon että lompakon kannalta kaikkein järkevin vaihtoehto.
  Huomioni kiinnittyi mokkanahkatakista tekemääsi hapsulaukkuun, tosi upea tuotos! En ole varma, oletko aiemmin kirjoittanut asiasta blogissasi, mutta mietiskelin, että tarvitseeko nahan ompeluun erillisen, siihen tarkoitetun ompelukoneen? :)

  ps. Kivannäköisiä farkkujuttuja! Minun viimeisin tekeleeni on farkkuvalas, joka syntyi vanhoista miesten farkuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista, Lempi! Kaikki nahkatuunaukset olen tehnyt tavallisella kotikoneella. Suurin osa on ommeltu äidiltä perityllä vanhalla Huskvarnalla ja ihan viimeisin uudella perus Pfaffilla jossa on kaksoissyöttö. Paininjalan pohjaan kannattaa liimata silikonipintainen tarra jotta jalka luistaa nahan päällä. Tai hommata erillinen nahkapaininjalka. Mokka ei edes välttämättä vaadi eritystä paininjalan virittelyä. Eli siitä vain kokeilemaan!
   Kierrätysfarkut ja nahka ovat lempimateriaalejani tällä hetkellä. Ja parasta kierrätysmateriaaleissa on juurikin nuo mainitsemasi tarina, ekologisuus ja edullisuus.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...