torstai 1. tammikuuta 2015

Kierrätysnahkainen käsilaukku

Uudenvuodenpäivä tuo pakollisen levon kesken lattia- ja keittiöremontin. Tuunaaamaan ei pääse, kun huone on täynnä keittiökaapeista tyhjennettyjä astioita. Olohuoneen lukutuolitkin on kärrätty varastoon ja sohva kääritty pressuun, joten en pääse joululahjakirjojen kimppuun. Postailen tässä ajankuluksi joululahjoiksi tehdyt laukut muidenkin inspiraatioksi.

Näihin nahkalaukkuihin materiaali löytyi Punaisen Ristin Kontista viime kesänä. Malliin sain inspiraation Marimekon Serkku-laukusta, joka on tyyliltään sopivan simppeli ja siro. Kokokin oli sopivan pieni ohuista mokka- ja nahkahousun lahkeista ommeltavaksi.

Ensimmäisen laukun tein hapsulliseksi, inkkarityyliseksi mustasta nahasta. Hapsuja leikatessa huomasin harmikseni, että se nahka ei ollutkaan läpivärjättyä, joten hapsujen reunat paistaa vaaleampina.
Vuorin tein vanhan nahkatakin vuorista, jossa oli sopivasti vetoketjullinen povitasku, saa teini-ikäinen kummityttö sinne sitten lompakon ja puhelimen turvaan. Metallirenkaat purin Kierrätyskeskuksen ilmaislaarista löytyneestä risasta käsilaukusta ja vetoketju on äidin vanhaa varastoa. Ainoastaan niitit on ostettu uutena.
Hapsulaukku kierrätysnahasta

Toisen laukun saaja on jo aikuinen kummityttö. Tämän laukun jätin ilman hapsuja, mutta vetoketjuun tein tupsunauhan ylimäämäpalasta, tällä kertaa läpivärjätystä. Tämä laukku on kooltaan vähän isompi, mitoitettu niin, että iPadikin mahtuu kännykän, lompakon, avainten yms tarpeellisen lisäksi.

Tupsunauhallinen nahkalaukku


Kolmannen laukun tein mokkahousuista teinin tyttöystävälle. Tämä ehti valmistua vasta Tapanina, juuri ennen kuin tuunaushuone muuttui astiavarastoksi keittiöremontin ajaksi.

DIY suede purse, recycled leather
Mokkalaukku kierrätysmokasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...