maanantai 20. lokakuuta 2014

BetoniNENÄpäivän muottien irroitus

Eilen oli muottien irroituspäivä ja kaikkein jännittävin vaihe betonitöissä. Irtoaako työt muoteista ehjinä, onko halkeamia ja ilmakuplia. Osa töistä irtosi helposti, mutta muutama on edelleenkin kiinni muotissa. Kovamuovinen lautanen taitaa olla tämän kerran haastavin muotti. Se ei jousta ollenkaan ja istuu betonissa kuin liimattu. Täytyy näyttää sille Dremeliä, josko siitä tokenisi.
Tässä pieni osa valmiista töistä

Tuikkukuppi kertakäyttömukista

Halloween koura

Tarjoilualusta

Jääpalamuottiin valettuja betonisydämiä

Maljakoita, ruukkuja ja tuikkukuppeja


Ulkoruukkuja ja tuikkukuppeja
Viimeistelyssä töiden reunat voi tasoittaa raspilla tai kivellä. Varsinkin sisäkäyttöön tulevat työt kannattaa pintakäsitellä lakalla, maalilla, öljyllä tai vahalla, jotta pölyisen tuntuinen betonipinta sulkeutuu.
Olen käyttänyt mattapintaista spraylakkaa, kultaista askartelumaalia, mattapintaista mustaa spraymaalia ja mehiläisvahaa. Mehiläisvaha on suosikkini, sillä se antaa mukavan satiinimaisen pinnan. Kiiltävä lakka jättää betonin märän näköiseksi, kultamaali antaa sopivasti kontrastia ja mattamustalla spraymaalilla saa betonin läpivärjätyn näköiseksi.
Jos betonin pinta on kuvioitu esim pitsillä, saa pinnan paremmin esiin, kun maalaa pitsikuvion hyvin ohennetulla, vesiliukoisella askartelumaalilla. Juokseva maali valuu kuvion uurteisiin ja korostaa pitsin painaumaa.

Harmi, pakkaset on tulossa ja betonityöt täytyy nyt jättää hautumaan muutamaksi kuukaudeksi. Kevään tullen kaivan säkit taas esiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...