torstai 28. marraskuuta 2013

Tuunaustilaus kieltolakiteemaan

Siskolla on viikonloppuna pikkujoulubileet salakapakassa ja Charleston-mekkoa oli vailla. Tanssii tähtien kanssa Raakelilla oli säpäkkä mekko jollainen piti nyt tekaista.

http://www.iltasanomat.fi/tanssiitahtienkanssa/art-1288619334501.html
Helpoiten semmoinen onnistuisi ompelemalla valmiiseen mekkoon hapsuja. Sopiva mekko löytyikin siskon omasta kaapista; pariin kertaa kierrätetty HenkkaMaukan pikkumusta. Pyöreän kaula-aukon muokkasin ensin neliömäiseksi. Ja sitten hapsunauhaa pintaan.

Mekko oli vähän naftin pituinen, joten ekan nauharivin ompelin lähelle helmaa antamaan lisäpituutta.  Hapsunauhaa kuluikin sitten muutama metri, ensimmäinen 6 metrin satsi loppui kesken lantion tasalle ja muutama metri piti hommata lisää. Hapsunauha on sinänsä ihan helppoa ommella kapealla siksakilla, mutta saa olla varovainen ettei hapsut luikertele tikin alle, tartu ompelukoneen ulokkeisiin tai ompelijan villatakin nappeihin.

Otsapannan ompelin jämätilkuista ja päällystin vanhasta teinin hippa-hupparista puretulla paljettikankaalla.
Koristeeksi löytyi isän joskus etelänmatkalta matkamuistoksi tuomia riikinkukonsulkia ja oma, vanha rintakoru.Mekosta tuli oikein onnistunut ja tilaaja oli tyytyväinen. Pitää vaan tässä tyytyä henkarikuviin, kun mallia en saanut enempää kuvata, .5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Iina! Ja kiitos siitä "hippahupparista", josta noi paljetit on purettu

   Poista
 2. Mistä löysit hapsunauhaa ja minkä hintaista oli? Itsellä olis samanlainen projekti edessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hapsunauha löytyi Yrjönkadun Nappitalosta http://www.nappitalo.fi/, metrihintaa en valitettavasti muista

   Poista
  2. Kiitos tiedosta, pitääpä käydä katsomassa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...