sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Puutarhajätteestäkin voi tuunata

Trimmasin vähän pihapuita, aitana seisovia tuijia, jotka kurkotteli liian pitkälle ja kasteli takinhihat ohikulkeissa. Taloyhtiössä ei ole vielä puutarhakompostia eikä puutarhajätteen kippaaminen kaupungin joutomaallekaan ole sallittua, joten oksille piti keksiä joku paikka. Tuunasin niistä jouluista rekvisiittaa; tekokuuset jouluvaloille ja ovikranssin.
Ensimmäistä kuusta varten tein kartionmuotoisen kehikon kanaverkosta, jonka päällystin sammaleella ja kiinnitin rautalangalla päälle tuijan oksia. Eino-myrsky tietysti kaatoi rakennelman, joten tukevoitin sitä laittamalla koko hökötyksen nurin käännetyn ison kukkapurkin päälle.


Koristeeksi leikkelin peltisaksilla säilykepurkkien kansista peltitähtiä. Mies viritti valot  tekokuuseen ja aseteltiin se sopivasti valaisemaan pihaportaita.

Toisen tekokuusen virittelin hallasuojaksi hortensialle. Peitin ensin suojaturpeella paksusti kasvin juuret ja kyhäsin karsittujen pensaiden ja puiden oksista kehikon. Ja koko komeus piiloon kuusenoksien alle. Toivottavasti suojaus riittää ja hortensia jaksaa kukkia taas ensi kesänä.
Terassia kiertävän villiviinin oksat kiepautin kranssinpohjaksi ja sidoin tuijan pikkuoksat siihen ovikranssiksi. Lyhtykoison siemenkodat koristaa kranssia vielä hetken ennen kuin vaihdan siihen jouluisemmat koristeet.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...