keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Naulaan ja naputan

Peltipurkki, tuo ehtymätön inspiraation lähde! Tällä kertaa naputtelin tunnelmalyhtyjä.


Muutama vuosi sitten Strömsössä näytettiin kuinka purkkiin voi tehdä reikiä lyttäämättä purkkia: täyttivät purkit vedellä  ja pakastivat. Jää piti purkin kuosissa kun naulalla ja vasaralla hakkasivat reikäkuvioita kylkeen. Minäkin tein ensin niin, mutta kun keittiön pöytä lopulta lainehti vettä, totesin paremmaksi menetelmäksi käyttää purkin kokoista pyöreää halkoa, jonka laitoin purkin sisään ja istuin toisen pään päälle. Ihan lyhyt halko ei tähän käy kun sen pitää pysyä tukevasti takapuolen alla ja riittää reilu parikymmentä senttiä vielä penkin reunan yli, jotta pystyy vasaraa heiluttelemaan. Sitten vain naputtelemaan!
Purkin pinta on kyllä aika liukas ja naula lipsuu pinnalla, joten käärin purkin ympärille palan sanomalehtipaperia, johon olin hahmotellut kiekurat. Naulaksi kannattaa valita mahdollisimman teräväkärkinen mutta pyöreä, ei kantikas malli. Näin reiistä tulee siistin pyöreitä. Yläreunaan voi tehdä reiät rautalankakannatusta varten jos purkin haluaa roikkumaan. Sitten pintaan spraymaalia ja vot! Valmista tuli!

Nopeimmin homma hoituu ja siistimmät reiät saa, jos käyttää Dremeliä tai muuta poraa. Siinä ongelmana on vaan hirveä mekkala kun peltipurkki resonoi aika lujaa. Suosittelen kuulosuojaimia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...