tiistai 24. syyskuuta 2013

Tuunajamutsin juuret

Tuunaajamutsin kiinnostus käsillätekemiseen on periytynyt omalta käsityönopettajaäidiltä. Tosin murkkuiäissä käsityöt ei minuakaan kiinnostaneet, vasta opiskelujen jälkeen aloin itse opettelemaan ompelua. Kutominen ja virkkaaminen ei oikein vieläkään nappaa, siinä valmista syntyy liian hitaasti. 

Oma äitini on säilyttänyt kaikki opettajaseminaarin aikaiset oppilaskansionsa 50-luvulta. Kun vuosi sitten kotitalo tyhjennettiin ja myytiin piti tavarat siirtää väliaikaiseen säilytykseen veljen kellariin. Viikonloppuna vihdoin kävin pelastamassa pari kansiollista tuunaajan aarteita kosteasta kellarisäilytyksestä.

Tälläisia, kohta 70 vuotiaita ihanuuksia sieltä löytyi: 
Yksi kansio on täynnä erilaisia neulemalleja. Kaikki mallitilkut on kiinnitetty siististi villalangalla pahveille ja viereen on kuvattu ohjeet silmukkamerkein siistillä käsialalla. Tekis mieli ottaa nämä aarteet käyttöön tavalla tai toisella. Vaikka raamittaa ne seinälle tai ommella tilkut yhteen esim sohvatyynyn päälliseksi tai kaulaliinaksi murkkutytölle.Muissa kansioissa oli mm erilaisia paikkausmalleja, parsintamalleja, koriste-ompelua, pitsimalleja ja helmikirjontaa. 

Jos tää mutsi saa joskus oman tuunaushuoneen niin oman äidin kätten työt päätyy kyllä kunniapaikalle tuunaushuoneen seinälle inspiraatiota antamaan ja äidin perintöä kunnioittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...