lauantai 21. syyskuuta 2013

Kierrätyshuovat uusiksi

Hamstrasin aikanaan entisen työnantajani Hotel Inter-Continentalin kirpputorilta käytöstä poistettuja hotellihuoneiden huopia. Ne oli oivia vierashuopia kotona ja silloin vastavalmistuneella appivanhempien kesämökillä. Aikaa myöden ne kuitenkin alkoi rispaantua ja nuhraatua, joten leikkelin parhaat palat tuunauslistalle.

Huopien materiaali on sen verran hyvää, että ne kestää kuuman konepesun. Lykkäsin ne 90 C asteiseen pesuohjelmaan, jotta oikein puhdistuisivat ja huopuisivat ja ryhdyin tekemään sukulaisvauvalle, Kertulle vaunupeittoa. Neulahuovuttelin peittoon sydänparven ja kanttasin äidiltä ylijääneillä villalanganjämillä. Tulos on minusta aika söpö:
Neulahuovutettu vauvanpeitto kierrätyshuovasta

Harsin ensin ison sydämen ääriviivat jonka sisälle sommittelin pienet. Osaan sydämistä käytin piparkakkumuottia rajaajana ja osan tein vapaalla kädellä. Neulahuovutus on aika pölyistä hommaa, välillä oli silmät ja keuhkot koetuksella. Ehkä pitää seuraavalle kerralle ottaa käyttöön hengityssuojain


Toiselle vauvalle, Einille tein samanlaisen keltasävyisenä mutta unohdin kuvata sen, harmi.

Lopputilkuista tulee pannulappuja. Väliin laitoin flanellia ja taustaksi vanhaa farkun lahjetta.
Testasin myös villahuovan pesukonevärjäystä ja hyvin onnistui Dyloninlla. Nyt kaapissa inspiraatiota odottaa violetti villahuopa.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...