perjantai 19. huhtikuuta 2013

Ei ihan Vuitton mutta...

hapsukassi hippi-inkkarityyliin.
Sain kaverilta lähes vuosi sitten miesten nahkatakin tuunausmateriaaliksi (iso kiitos Sirpa ja Jack). Kauan mietin mitä siitä tuunaisin ja miten. Käsilaukkua/läppärilaukkua kaipasin mutta hirvitti lähteä leikkelemaan sinänsä vielä käyttökelpoista, tosin vähän kulunutta ja venynyttä palttoota. Varustelekan nahkapajassa rohkeus kuitenkin kasvoi kun normi-ompelukoneella sielläkin pystyi nahkaa ompelemaan. Vinkki tekstiililiiman käytöstä ratkaisi neulaamisongelman. Ja eiku suunnittelemaan!


Nuuka kun olen, päätin ensin tehdä laukun kankaasta somistaa sen nahalla. Purin ensin pojan vanhat mustat farkut ja otin kaavat vanhasta Marimekon kassista. Vuoriksi löytyi ylijäämävuorikangasta jostain vuosien takaisesta tekeleestä. Nahkatakista päätin käyttää ensin etukappaleen jossa oli pienemmät nahkapalat. Jos vaikka homma meneekin pieleen niin on selkäpuolen isot kappaleet vielä käytettävissä. Leikkelin sitten reilun 6 cm:n suikaleita jotka hapsutin. Liimasin ne limittäin kangaskassin päälle ja ompelin, että pysyvät. Sitten somisteita ikivanhasta keinonahkalaukusta, helmilaatikon pohjalta ja päälle vielä vanha piirongin avain ja tadaa! Hippi-inkkarilaukku on valmis!

Hapsulaukku vanhasta nahkatakista
Nahkaa on vielä jäljellä sopivasti läppärilaukkuunkin. Siihen palaan ehkä myöhemmin.2 kommenttia:

  1. Upea! Multa löytyy vanha nahkatakki, täytyy panna tää idea korvan taakse jos vaikka itse sais aikaiseks samanlaisen tehtyä ;)

    http://annasophiadiy.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiva kun tykkäsit ja onnea tuunaukseen!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...